Eco-Line

Melkveehouderij met het oog op de toekomst

Bespaar op energie- en waterverbruik voor goedkopere rekeningen en maak meteen een positief verschil. Onze Eco-Line biedt ecologische oplossingen waarmee u het beste kunt halen uit uw resources, waarmee u soepel uw kosten en milieuvoetafdruk kunt beperken door het verbruik van water en elektriciteit te verminderen.

De efficiënte koelunit

Eco-Cool biedt snelle, veilige, economische en ecologische koeling zonder risico op bevriezing, ongeacht het melksysteem of regime. Hoge prestaties gegarandeerd, zelfs bij hoge omgevingstemperaturen tot 43°. De gepatenteerde Eco-Cool-technologie beperkt ook het elektrisch gebruik van de koelunit en bespaart u tot 20% aan energieverbruik.

 • Dubbele ventilator met extra grote condensator
 • Ventilatorsnelheidsregeling
 • Gepatenteerde Eco-Cool-regeling voor sneller en efficiënter koelen

Gratis heet water voor extra besparing

Wist u dat warme melk een uitstekende energiebron is? Met de Eco-Heater kunt u de warmte van de melk hergebruiken om water te verwarmen tot 50 °C. Het warme water kan vervolgens worden gebruikt om uw tank en melkstal te reinigen. Het resultaat? Tot wel 60% energiebesparing.

 • Uitgebreide serie oplossingen voor warmteherwinning voor elk koelsysteem
 • Intelligent ontwerp dat meer warmte uit koelgas haalt
 • Positief effect op koelingsefficiëntie

Snelle reiniging met minder waterverbruik

Eco-Wash zorgt voor een snelle en optimale reiniging met tot 50% minder waterverbruik dankzij het direct-to-drain-reinigingsprincipe. Aangezien het systeem berust op iControl, wordt altijd gegarandeerd dat de exacte hoeveelheid water en reinigingsmiddel worden gebruikt met de juiste temperatuur. Het systeem is ideaal voor robotisch melken vanwege het efficiënte tijdbeheer.

 • Efficiënter in het verwijderen van achtergebleven melk en reinigingsmiddel
 • Sneller reinigen voor minder niet-actieve tijd
 • Minder verbruik van water en reinigingsmiddel

De slimme investering voor het besparen van energie

Fullwood Packo biedt een volledige serie buis- en plaatkoelers voor de voorkoeling van melk. Door de melk te koelen met bron- of kraanwater voordat de melk de tank ingaat, kan een enorme hoeveelheid elektriciteit worden bespaard bij het koelproces. Dit water kan worden opgeslagen en aan de koeien gevoerd, zodat er niets wordt water verspild. Eco-Tube-buiskoelers zijn de ideale oplossing voor robotisch melken en kleine tot middelgrote melkstallen. Voor grotere melkvolumes worden plaatkoelers geadviseerd.

 • 50% besparing op elektriciteit voor een hoog rendement
 • Verbeterde melkkwaliteit wegens snellere koeling
 • Buiskoelers zijn eenvoudig te reinigen en raken niet verstopt, dus onderhoud is niet nodig

Het Boerenbond ledenvoordeel voor energiebesparende of -producerende technieken heeft als doel om land- en tuinbouwbedrijven bewust te maken van hun energiegebruik en vervolgens een investering in energiebesparing en duurzame energieproductie te stimuleren. Fullwood Packo heeft een overeenkomst met Boerenbond en biedt tijdelijk als ledenvoordeel 10% fabriekskorting op T2 buisvoorkoeler aan. Met deze overeenkomst wenst Boerenbond en Fullwood Packo een samenwerking aan te gaan opdat leden van Boerenbond de mogelijkheid krijgen om met Fullwood Packo een overeenkomst aan te gaan aan gunstige voorwaarden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Het kan altijd beter

We hebben maar één planeet. We beseffen dat wij als industrie het voortouw moeten nemen in deze kwestie. We blijven ons inzetten om zo min mogelijk invloed op de planeet te hebben. We geloven dat de melkveehouderij een waardevolle en kostbare positie kan innemen als beschermers van het land. Fullwood Packo belooft altijd te streven naar de krachtigste energiebesparende oplossingen om de natuur en uw bedrijfsomgeving te verbeteren.