Luc Sanders

Veehouder(s)/ eigenaar(s): Familie Sanders – Borgniet
Locatie: Franchimont (Philippeville)
Veestapel: 140 melkkoeien
Jongvee: 75 jongveeopfok
Andere activiteiten: Vleesvarkens en – kippen
Melksysteem: 2 Fullwood Packo M²erlin
Datum van installatie: Juli 2019

Samen met zijn vrouw runt Luc Sanders een bruisend landbouwbedrijf in Franchimont. Ze spitsen zich toe op verschillende landbouw takken: vleesvarkens, -kippen en melkvee. Het spreekt voor zich dat ze dagelijks een drukke agenda hebben waardoor ze snel de beslissing genomen hebben om binnen hun melkveetak te gaan automatiseren. Hier biedt de M²erlin robot zeker de nodige voordelen. Luc doet al jaar en dag beroep op Fullwood Packo. In het begin was dat met een conventionele melkstal 2 x 4 die later uitgebreid werd tot een 2 x 8. “We zijn altijd tevreden over de service van Fullwood Packo, waardoor onze keuze voor melkrobots snel gemaakt was.” vertelt Luc Sanders vastberaden.

Verschillende gegevens worden bij het automatisch melken verzameld om de koe gezondheid steeds te bewaken. Op die manier kunnen problemen vroegtijdig opgespoord worden en sneller behandeld worden. Het dierenwelzijn wordt bewaakt en behandelperiode wordt beperkt. “Als Fullwood Packo dringen we aan op de stilte en rust van onze robot. De koeien staan steeds vrij in de box waardoor het hormoon oxytocine, om melkstroom te stimuleren, sneller wordt afgescheiden. Dit zorgt ervoor dat de koeien steeds volledig en vlot gemolken worden.” citeert Bernard Dufoing, Fullwood Packo vertegenwoordiger Wallonië. De M²erlin robot is 100% elektrisch waardoor het totale energieverbruik en onderhoudskosten beperkt worden.

Luc Sanders: “Dankzij de robot hebben we meer comfort, hogere producties en een soepelere dagindeling. Dit is erg belangrijk voor ons omdat we naast onze melkkoeien ook nog vleesvarkens en -kippen hebben.” Daar bovenop kunnen koeien frequenter gemolken met een melkrobot worden. Dit is zeker een groot voordeel voor de hoog productieve koeien.

Download your brochure

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Download your brochure

See how M²erlin, our automated robot, can improve milking results on your farm.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.